Volgende >>

Prinsengracht 828

Object locatie :

Wilt u nadere informatie? Stuur ons een bericht

Terug naar de lijst

Vraagprijs € 2 000 000

Adres :

Prinsengracht 828
1017JM Amsterdam

Details :

Toestand pand Verkocht
Energieklasse
E
Bewoonbaar oppervlak 252 m²
Opp. terrein 117 m²
Etages 5

Grandeur op een Fenomenale locatie

Gelegen op het mooiste plekje van Amsterdam, tussen de Amstel en Utrechtsestraat, vindt u aan de Prinsengracht dit vijf verdiepingen tellende (ca.252m²) grachtenpand. Met één stap buiten de deur kijkt u aan de rechterzijde uit op het Koninklijk theater Carré en de Magere Brug, terwijl de Utrechtsestraat en het populaire Amstelveld aan de andere zijde ruime keuze bieden uit een verscheidenheid van unieke boetiekjes, restaurants, koffiesalons en cafe's.

Kortom een fenomenale locatie!

Het woonhuis, gebouwd anno 1890, met een heerlijke tuin (ca 47m²) op het zuiden staat bovendien op eigen grond. Het interieur van dit woonhuis is weliswaar wat gedateerd en toe aan een update naar jaar 2023, echter is de basis goed onderhouden. Door de grote raampartijen en hoge plafonds (ca.3m) heeft dit familiehuis de allure die men verwacht bij een grachtenpand. En juist deze combinatie van hoge plafonds en veel daglichttoetreding zorgt voor een ruimtelijke sfeer op iedere verdieping. Door de jaren heen heeft de woning enkele veranderingen ondergaan. Zo zijn de kozijnen aan de achterzijde vervangen en is de fundering deels vernieuwd. Het pand is geschikt voor diverse doeleinden, zoals zelfbewoning of een werkruimte aan huis. De begane grond verdieping leent zich hier dan ook uitstekend voor en is in het verleden ook als dusdanig gebruikt.

INDELING:

Begane grond:
De entree van deze woning treft u aan de grachtenzijde. Kenmerkend aan deze ruimte is de authentieke marmeren vloer. Deze verdieping is thans in gebruik als zitkamer aan de voorzijde en werkruimte aan de achterzijde. Vanuit de werkkamer heeft men zicht op de fraai aangelegde tuin. Beide ruimtes worden gescheiden door de eerste badkamer met toilet en douchecabine. Loopt men verder door naar de achterzijde dan treft men daar de deur naar de tuin en via een kleine trap bereikt men de keuken.

Eerste verdieping:
Via de trap op de begane grond bereikt men de eerste verdieping met slaapvertrekken. De ruime slaapkamer aan de voorzijde heeft een prachtig uitzicht over het water. De aan beide zijde openslaande deuren met Franse balkons zorgen voor een aangename sfeer. Deze ruimte zou ook zeer geschikt zijn als woonruimte. Vervolgens biedt de overloop ruimte aan een badkamer met toilet. Aan de achterzijde treft men een tweede slaapkamer. Tevens heeft men vanuit deze verdieping toegang tot het dak met plat/terras.

Tweede verdieping:
De woonkamer met keuken is gelegen op de tweede verdieping van dit huis. Ook hier treft men grote raampartijen met een geweldig uitzicht op de gracht. Vanuit de keuken aan de achterzijde kijkt men uit over de tuin. Deze verdieping telt eveneens een toilet, welke is gelegen op de overloop.

Derde verdieping:
De derde verdieping wordt thans gebruikt als gastenverblijf/logeerruimte. Uiteraard kan men hier gemakkelijk meerdere slaapkamers realiseren.

Zolderverdieping:
Deze verdieping wordt momenteel gebruikt als opslag en behoeft de nodige aandacht. Deze verdieping is ideaal te gebruiken als een atelier of gastenverblijf. De authentieke houten balken geven deze ruimte extra karakter. Uniek aan deze verdieping is het feit dat zelfs hier van zowel de achter als voorzijde daglichttoetreding is.


Technische en juridische aspecten
-    Beschermd stads/dorpsgezicht;
-    Gemengde bestemming dus bedrijfsruimte/atelier op begane grond verdieping mogelijk;
-    Rustige tuin op het zuiden;
-    Plateau aan de achterzijde op eerste verdieping;
-    Gedeeltelijk dubbelglas;
-    Energielabel E nieuw label;
-    De woning ligt op Eigen grond dus geen Erfpacht;
-    CV ketel uit 2011;
-    Fundering zijde 828/826 “code 1” (rapport 2009) en andere zijde hersteld in 1980;
-    WOZ-waarde peildatum 2022 € 2.299.000,-;
-    Niet zelf bewonings- en ouderdomsclausule van toepassing
-    Aanvaarding in overleg

Omgeving
De woning ligt op één van de charmantste plekjes van Amsterdam. Omgeven door de gezellige restaurants en barretjes aan de grachten, noemt men dit met recht een toplocatie. Binnen no time bevindt men zich op de Utrechtsestraat met alle trendy boetiekjes, of de supermarkt aan het Frederiksplein. Iedere maandag vindt de fleurige bloemen- en plantenmarkt plaats op het gezellige Amstelveld, alwaar het heerlijk vertoeven is bij café Marcella  en café Nel.
Ook de cultuur liefhebber komt hier niets te kort. Met één stap buiten de deur kijkt u uit over de Amstel op Koninklijk theater Carré en de Magere Brug. Bovendien zijn het H’ART museum en het bekende Muziek Theater op loopafstand. Voor kinderen zijn er meerdere speeltuinen en diverse scholen in de buurt, bovendien is het Amstelveld op loopafstand. De openbaar vervoersfaciliteiten zijn uitstekend. Met diverse tramhaltes aan de Utrechtsestraat en het Frederiksplein heeft u keus uit o.a. de lijnen 1, 4, 7 en 19. De Noord Zuidlijn met een directe verbinding naar de Zuidas ligt op nog geen vijf minuten fietsen. Bent u met de auto, dan leiden diverse uitvalswegen u binnen enkele minuten naar de A10 Ringweg.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.